Saturday, August 28, 2010

kanak2

Mo0d : them. and their's.
bukapuasa time!!

selain daripada anak2 yatim, ada jugak budak2 tahfiz dan budak2 syndrom..tapi hyper..camne nak describe ntah, saya tak tau nak sebut nama yang spesifik.


bersama cek ainul dan baju bermotif "hariraya"


saya takde baju vouge2 untuk diperagakan, jadi hanya konsep "apo yang ado dalam almari yo lahh" hasilnya, seperti yang di atas.


---------------------------------------------------


dimaklumkan bahawasanya saya bukanlah pandai dalam bab2 nak melayan budak2 ni lagi2 nak approach diorang. adek2 kat rumah tu pun tak terlayan..jadi berfikir sejenak "apa yang aku nak borak + gelak ngan budak2 ni yep?"


so, kenal2 jap tanya nama + maklumat demografi sedikit sebanyak dan bagi la mereka main game dalam henpon aku yang tak berapa nak canggih tuu..ok jangan berebut2 ye adik2, gilir2 tau..huhu. berikut adalah perbualan singkat mereka. (ye aku curi dengar. bukan curi pon..dah budak2 ni dok depan mata aku mestilah dengau)


naqiuddin : ni kakak kite la, kite boleh bawak balik telefon ni nanti..


aidid : bagi la kita plak kejap..nak bawak kereta gi isi minyak (men game kereta kena la isi minyak kalau nak kereta berjalan)


amin : kakak2, dia (naqiuddin) cakap akak ni kakak dia, betul ke?


heheh..u olls tunggu la akak keje yang best2 pastu belikan korang blackberry nak? haha..time tu blackberry pun da sama taraf degan 33 sekupang (3310) apo lah akak niii..




hepp..snapping without meeee..cannot! cannot! haha..(keje nak interprem je cam arits kat india yang name prem tu..) :P


amin + adid + naqiuddin

mereka duduk di meja yang sama dengan saya, tapi lepastu di kidnap oleh pengarah program dan pencolik2 yang lain..cess cess dan cesssss..!



naqiudin = cute. haruslah kan..name pun ala "cute" gitu. (aramak flash terlebih plak time ni, kena practice more on photgraphing lagi ni dek oii..berkilat muka akak ni haa..) dah la tak tacap (touch-up) bagai..

see??? berfinggan2 mangkuk cawan sume ada kot..haha.. hepp, tu pinggang orang len ok, kitorang topang berkaki2 jep..ni time tunggu nak post mortem dan balik berkeruh di bilik. urm, time pergi agaknya 40 kg, lepas event ni mungkin naik sampai 45 kg kot..kakakaka..melantak habis..alang2 bayar RM15 kan. ngehehe.. tanpa kami, siapalah makanan..nanti kena buang lagi membaziaq..yeee~ saya da pandai pakai huruf Q untuk gantikan R..lalalala.

bye sume..hope dapat jumpe korang lagi, kanak2 sekalian..jangan nakal2 or lari dari rumah k..

konsert @ ramadhan

Mo0d : tak boleh ke buat konsert?

What's wrong wif konsert di bulan ramadhan? Bace betul2, konsert AMAL, not konsert GEGAR kan? dis concert pun sebab nak collect dana untuk program berbuka pose bersama anak2 yatim..anjuran PERKOM..tiket 5 hengget je..korang kan slalu campak2 duet bli makanan kat bazar tu sampai berpeluh2 RM..
=
=
=
=


tak pergi pun takpe, janji beli tiket..haha keji. alah..korang cakap bulan2 pose ni tak elok buat konsert, kekdahnya korang gi ke terawihh? haha..kalau betul sehari pun tak tinggal terawih wa memang saspek lu la..saspek lu jadi laki..agagaga~ (ferahsann)

ok, sebagai AJK makanan (haha..nak join portfolio makanan je kan..lol, bukan dapat makan awal pun, cuma dapat pilih ayam yang best2 je)..sambil2 settlekan makanan budak2 ni, harusla :

1) menggedik di samping makanan tersayang,


2) pura2 membizi.

ye betul, sediakan makanan untuk mereka yang berpuasa. plus..mereka yang tak berpuasa juga ada yang turut menjayakan event ini. jadi kami berbuka bersama2..sape2 yang tak biasa makan bersila tu, dorang makan port len guna meja..(mungkin sebab jaga baju takmo kedott) haha..tak rock la beb, u should try once..tengok ai yang bersimpuh ni..kan sohpan santonn..:P

overall, konsert berjalan lancang lancar dan semua persembahan ada tarikan tersendiri sampai ada jugak yang over feeling + ternanges plak..hish..tragis aku tengok dorang ni sampai hujan2 plak..kuikui..

event da selesai, so kami pun pulang dalam keadaan lalao sebab da jam 11 lebih time tu..jalan pun cam orang mabuk. (mabuk minum oren k..haha ngade nak mabuk jugak)


yippieeee! boleh balik tido.

ayyi2 dan popo2 yang berlompat2 katak di tengah malam..huhuhu..okek, saya berat so tak boleh nak terbang tinggi2 sangat..hee~
bye konsert cahaya ramadhan. cherish da memories.


dadaaa..krohhhzz..

Wednesday, August 18, 2010

sweeeeet!

Mo0d : youu, comel sangat.


saya so0oka ini :

video

click to play ye pon2 dan ton2

credit to zackzukhairi.blogspot.com

^_^

saya pun suka ini

I

I

I

VV

V

video

credit to Nor Suhana Musa

source : facebo0k.

moral of the story : ok2. cik syahida sedang belajar untuk menghargai.

terima kasih tuan2 punya video for sharing yours!

Tuesday, August 17, 2010

puasa pertama

Mo0d : baru start


sukacita dimaklumkan bahawa semalam hari pertama saya berpuasa setelah seluruh umat islam di muka bumi ini sudah genap seminggu lamanya menjalani ibadah puasa. maafkanlah segala keterlewatanku ini..hahah.


bila da sorang2 duk dalam bilik, mulalah..nak mengunyah aje sebab da terbiasa asik melantak dalam tempoh seminggu-bersama-makanan yang lalu. pantang tengok cikedis ke hape, hamtam sajalaa~


cik syahida, sila behave okek..anda dah diizinkan untuk berpuasa, no moe makan + minum di siang hari. tido maybe.. ;P (ok, time ni tengah jengah2 stok2 makanan kat almari)


hish apa2 pun, semalam adalah puasa pertama..so kena tabah + gigih + semangan untuk tidak menspoilkan anything. GO IDA! GO IDA! nak go gi mana pun tak tau lahh.


jadi, di kesempatan ini saya ingin mengucapkan tahniah kepada diri sendiri..dan selamat berpuasa untuk 23 hari yang mendatang sebelum syawal datang ketuk pintu rumah..namo ponteng2 ohh..seksa da ganti okek. haha..pengalaman~~

sekian, pengumuman puasa oleh penyimpan mohor2 besau.

Monday, August 16, 2010

vorong2

Mo0d : stok setahun.


dia mai dah dia mai dah!

apesal ramai2 kat depan puat pengajian seni ni? ade seniman datang ke?? ouh bukan. lorr Libresse rupanya. alah, Libresse pun tak tau ke? Libresse tu Libresse la..haha, yang adibah no0r + yuna sebok2 pomot kat tb tuh.

"promotion2! not expired yet!" haha..tak tahu la kilang Libresse ni mimpi ape kan, buat promotion secara besar2an + berlebih2an pulak kat student usm ni..anyway, bukan untuk pompan2 sahaja, laki dan separuh laki pom buleh amik jugaa..hadiah la kat awek kaa, marka kaa (bukan sama je ke?), makcik cleaner kaa..buleh jaa..h0h0h0.

sorang dapat 5 kotak. ai?? mane cukup. haruslah kaut mengaut lagi..wawawa..hambik kau sampai 10 beg amik. tapi macam tamak kan, so derma kat macik2 yang lalu lalang 2 beg. (haha..2 je kot?? kedekut la ko.) -_-' ala, makcik nak banyak2 suh la pakcik belikan. ai baru je nak coba Libresse ni cemane.



tada~ roti kering untuk stok 365 hari.


terlebih kadar.
ok. mula2 segan gila vavi nak bawak sebab tujuan lalu situ ade kuliah kat dewan, tiba2 promosi ni macam tertarik-menarik-ditarik pulak kan. fikir dulu. 8 beg. ok, banyak. masuk dalam beg 1, yang len usung je la sampai klas. lagipun bukan ai sorang je yang bershopping2 Libresse, orang len pun same, berbondong2 bawak kiri kanan..so tibe2 malu tu cam ilang gi oversea jaohnyee~ ;P



ahaha..karerfur. seronotnya dapat go0dies harini. rasa terlebih dihargai. stok bleh bagi kat anak cucu untuk masa hadapan. kekekek~

...

makan oh masjid

Mo0d : makan pree~


takde apapun. saja nak heboh2 saya makan kat masjid. huhu. motif?? budak yang baek + saving + sedap..haha..nak tengok jugak camne suasana berbuka kat masjid kan.


duduk semeja ngan makcik maimunah. klasmet yang merupakan seorang warga tua emas. tak pernah lagi sekelas dengan makcik2 or pakcik2. so, bile balik umah asik potpet2 cerita kat mak, batak ada warga emas jadi klasmet..
menu melantak :

haha. air harus dua gelas. motif? propah semata.

tengah feeling2 harmoni tunggu time bukak pose kat masjid, tibe2 sorang pakcik buat spoil plak. marah2 sorang budak tu..bia lah, ni bukan kolej islam ke agama ke..name pun bukak puasa beramai2 kot. cuma mungkin budak tu tersalah zon agaknya, tak payah la nak beriya2 marah budak tu sampai semua orang pandang.

disgusting. nama je ketua keluarga. tapi contoh?? haramm. nak tegur orang tu biar berpada, ada HIKMAH. bukan HAKTUIHH. heh~ sekalipun dia salah, tegor la belakang2 sikit..ni tak. ape ko ingat sume orang kena jadi cam anak kau ke? bace quran atas meja makan time nak bukak pose. lain orang lain cara la..kalau nak buat baik tak payah nak tunjuk2 sampai begitu. apa kata kau dan keluarga kau yang blah gi tempat lain. korang bleh plak, mentang2 la keluarga. bleh la??

hish. aku memang sentap tengok orang macam tu. nak tegor orang tak bertempat. memalukan orang nombor 1. ape perasaan kalau anak ko kena serang camtu? sampai suh angkat pinggan + air yang dah sedia untuk dijamah, bangun gi duk tempat lain. len kali cakap la elok2, baru orang bleh respek. kalau jaga prioriti ko sangat, gi la tegur student2 non muslim yang bukak pose kat masjid tu jugak. taknak plak kan.

hesh. pelik. pelik dan menyampah dengan golongan orang yang macam ni. okek2. ter emo plak..tibe2 bleh feeling kalau aku yang jadi budak tu agaknye da tampar da muka pakcik tu. hahah. memang tak boleh sabar dah. kurang laa pahala poser ko pakcik. esok datang la lagi bukak poser kat situ. bleh la ko kawal keselamatan warga2 usm ni hari2. ringan keje pak guard. bleh dorang gi trawih malam2.
huh. tambah2 la ilmu mu pakcik.

Saturday, August 14, 2010

alone.

Mo0d : cakap + gelak sorang2 ;P

Urm..keseorangan. Busan. Rumet da pindah ke ostel lain. Hish, bukan sebab tak tahan dengan perangai saya lah, tapi sebab beliau join SUKSIS. Apekebendenye tu?? SUKSIS tu macam kadet polis2 gitu. Bleh dapat pangkat inspektor nanti. Tapi ai tak minat..(haha minatkah? padahal tak cukup ketinggian..wek!) Melepas la uniform free dan elaun yang banyak~ kikiki. Pendek kata, terlepas peluang jadi kaya. -___-'

Bila dah takde rumet ni, kena beringat2 laa selalu. Bangun pagi la paling masalah..takut terbabas..haha..subuh terutamanya okek. Haish, kunci alarm kuat2 bagai 1 ostel ni dengar pun takde ertinya, dasar tido mati..haha bom sebelah pun tak dengar..silap2 da sampai heaven bru sedar..haha. (heaven kah?)

bearby gemok dan totis muke sedih. haha. skang bearby gemok tinggal sorang je. sebab totis da gi jumpe family totis2 yang lain..kuikui.


katil saya simple je..dan opsss..choi!! ade plak bantal busuk tu kan..haha..eh, itulah kesayangan intan payung berlian ai okek..kami sudah lama bersama..tu sebab nek kunin da warnenye..tiap2 bulan basuh tuu..haha..ai tak boleh banyak2 teddy sebab nanti time tido sume kena tendang jatuh bawah..wakaka..kesian dorang..

Malam2 tido bukak lampu..motif?? takut?? haha..sket kot..takut pagi nanti tak bleh bangun..memang syok tido dalam golap ni..leno mato den, nak lolap pun best yo. tapi kalau terlajak bangun + lambat gi klas....mamposss.

hehe..jadi, perlu lebih cergas untuk bangun pagi starting from today.

^_^

Wednesday, August 11, 2010

kombo

Mo0d : baling2 topi !


Saturday. 7th August '10. Convocation Day. KUIS. My big day.




Besties. 3 taon kenal. duduk sebilik. belajo sekelas. makan semeja + berpinggan2.

dari kiri : peja, fatin, iqa, ida.

(nama gedik : jaja, tintin, kaka, dada)

wahahah~



bersama cik peja.

bersama cik fatin.

huuu..tasik ni. sedey. ade sorang member yang aku kenal meninggal sehari sebelum hari aku kombo, iaitu time rehearsal. beliau budak askar wataniah. kecik2 je orangnya. selalu tegur kitorang kalau jumpa kat cafe..meninggal sebab pasir jerlus katanya kat tasik tuu..isk2 sebak + seram pun ada. ni first time ada member yang dikenali meninggal. seriau kot. apa2 pun, semoga rohnya dicucuri rahmat.


macam tak percaye dah grad..3 taon rupenye da meluangkan mase untuk belajar + bermain2 + bergosip sane sini..hehe..rasa sedih nak berpisah dengan member2 kamcing dan bawa haluan masing2 lpeas ni..ada yang sambung belajar, ada yang bakal bekerjaya, ada jugak yang bakal menjadi surirumahtangga..(ape la korang ni nak kawin awal2 buat ape je pon..?)


rancangan membuat reunion mungkin dalam 2 - 3 tahun lg..tak pun hujung tahun ni..haha..bukan bleh caye sangat dorang ni..almaklumlah, ramai je yang dekat area2 kl tu..so anytime roger jep. yang penting, jangan tinggal aku oh..or dalam erti kata lain, NO REUNION WITHOUT ME..haha..(pikir ko triple vvvvvvip ke?) ekekekek.



belia benci repeat subjek!


belia benci tukar kos!


belia benci menganggur!


motif? entah. haha. korang, study rajin2 tau. jangan gatal2 nak tukar kos or repeat subjek. membazir masa ok. ngehehe~


ok, kombo sudah. mau kombo lagi 2 taon untuk usm pulak. hehee~ idop malaysia! tibe2 patriotik pulak ujung2 ni.. ;P