Tuesday, November 10, 2009

:: penemuan ::

Mo0d : masih ade yang jujur

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi di atas limpah kurnia dan inayahNya dapatlah encik saye menemukan walletnye yag hilang dekat cc tuh..

Pagi2 buta nan sunyi yang sesuai untuk tidor tak hengat lagi2 dapat cuti solat, patik menerime pesanan burung nokia cekai model ape ntah:

Kring : ayang dah jumpe..

Krohh : jumpe ape plak ni?? (saspen2)

Kring : jumpe la wallet

Krohh : kat mane jumpe?? Sape yang pegangkan?? Ade berape je dalam tu?? (haha..dasar)

Kring : Budak India yang jage cc tu yang pegang, sume dwet ade..tapi bagi die rm50 sebab tolong pulangkan..

Krohh : 5o?? 30 suda~

Kring : takpe la janji die dah tolong pulangkan + tak amik satu sen pun..da bagi kat mak suh pegangkan..

Krohh : alhamdulilah~ kim salam kat orang tu (gile punye lupe die tak bleh jawab salam) len kali nak buat lagi ke??

Kring : tak nak tak nak dah..ok selamat tidor kembali kekasih pagi petang siang malam gelap terangku.. nanti i msg u yep..

Kroh : cheist~ ye la..dadidu (haruslah tarik selimut balik)


Terima kasih Tuhan, masih ade yang jujur dalam dunia ni..macam tak perchaye pun ade tapi yang penting bende2 kat dalam tu tak hilang..kalau tak, jenoh nak gi membuatnye balik..jadi kepade anda + saye, beringatlah sebelum jadi untuk kali yang ketiga empat lima dan seterusnye..mungkin lain kali saye akan belikan anda seluar yang mempunyai zip untuk setiap poket..haha..macam budak punye seluar jep..untuk keselamatan..heh~

Malam ini terase sungguh mengantuk + tak larat nak bangun kerana kekembungan..mungkin lepas makan banyak makanan berminyak dan berlemak..asik nak tido jep..rupenye saye terlupe tadi ade makan ubat selesema..patotlah pown..lalok semacam..jadi hadirin sekalian, let’s shut your eyes.. -

Monday, November 9, 2009

:: rm40o ::

Mo0d : sedih tapi taknak mampos lagi


Encik saye kene rompak..actually, die yang biarkan diri dirompak secara sengaje dengan meninggalkan wallet beliau dekat cc baru2 ini..jadi saye yang berase sangat sedih ini bertambah2 sedih sebab beliau cakap nak belikan saye handphone yang paling baru untuk saye hujung bulan ini..masalahnye hujung bulan ini okay?? That means kalau da kene cekup rm 400 tu takdelah ertinye lagi nak beli handphone semahal gitu kan?? Jadi saye rase sangat tak best. Taknak dengar janji2 beliau lagi. Taknak harap ape2 lagi. Taknak suarakan ape2 lagi.

Bukan sekali saye pesan jage barang penting baik2 kalau pergi mane2..bukan tak pernah jadi kes seperti berikut kepade beliau beberapa bulan dahulu..kadang2 rase nak cakap “takkan bende simple camtu pun susah nak jage??” tapi tak mau cakap, biarkan saje seperti dakwaan beliau, “sudah takdir”..nampaknye, kene lah saye beli sendiri handphone mane yang saye nak..haish~ sangat tak best..kenapekah beliau harus keluarkan deposit tersebut sedangkan belum masenye lagi nak beli??

Beliau sudah resah, mungkinkah saye nak tinggalkan die? Mungkinkah saye akan cari lelaki yang lebih kaye? Mungkinkah saye taknak terime beliau lagi? Oh, mungkin tidak..kalau saye nak tinggalkan beliau pun mungkin tidak kerana duit.. (cehh~ suci) ape2pun, saye doakan supaye beliau dapat tenangkan fikiran dan buat duit semula..jangan janji ape2 kepade saye lagi, jangan susahkan diri anda untuk saye..saye taknak..

Sungguh sensitif bile berbicara tentang kes kehilangan berat badan harta benda kerana seseorang yang saye kenal pun seringkali menghadapi perkara yang seumpamanye..mungkin orang cakap “duit boleh dicari,” tapi bagi saye “mencari duit itu perlu kekuatan tersendiri,” mungkin sesetengah orang tak faham bak pepatah inggeris “born with a silver spoon in mouth” (kalau tak salah saye lew) ok, tak mau salahkan beliau banyak2 walaupun memang beliau yang salah..lepas ni nak kene buat ic lagi, lesen lagi, seb baik la gambar passport saye takde kat dalam tu..kalau tak, dah kene jampi dah (cantek ke kau kaedahnye orang nak jampi2??) itu yang kite tak tahu..abaikan..mungkin ade hikmah disebalik setiap kehilangan.

Tip triple T = tenangkan fikiran + terima hakikat + tido

Monday, November 2, 2009

:: underweight ::

Mo0d : unbeatable




Time to check our weight! Setelah sekian lame menternak lemak dalam tubuh yang nampak langsing tapi penoh dengan parasit2..haha..lalu kesehatan kami diukur + ditimbang + digelakkan + dipuratakan dengan bantuan seorang akak, dealer Herbalife yang bertandang ke bilek kami malam tadi..akak tu sebenarnye coach pade membe saye si fatin tu..jadi iqa pun mau coba juge produk Herbalife ni..semuge kami berjaye..adoi..berdebar nak naik timbang canggih ni..cam nak amik award pulak masing2..huhu

Hasil dari ujian kesehatan yang dijalankan inilah hasilnye :




Berat badan terkini : 39.5 kg dengan kerendangan sebanyak 150 cm sahaje


Kandungan lemak tersembunyi : 20.8%


Air dalam badan : 58% (pelik juge sebab saye kurang minum air)


Muscle Mass : 29.7 kg


Physique Rating : 7 (iaitu..kurus!) (kaedahnye??)


Kalsium yang saye patut ambil sehari : jangan lebih 981 kcal okayy


Kadar metabolisme : seperti gadish beromor 16 tahun..wakaka baru form 4 tu..


Bone mass saye : 1.6 kg


Visceral Fat rating : 1 (maknenye kau tak payah berangan nak diet sampai tinggal tulang!)


Selesai masing2 punye turn, gi mengajak pulak jiran2 sebelah menimbang skali..meriah la bilik we all malam tadi..urm overall, penasehat cakap saye underweight..dan organ2 badan saye selalu kebosanan sebab takde bahan yang nak dibakar..pelik juge sebab saye tak boleh kalau tak pekene nasi 2 kali sehari..boleh meracau cam orang gilak (haha tipu la tu kan)


Jadi selepas ini, saye kene la paham2 sendiri turun ke cafĂ© sorang2 untuk membeli makan malam saye sebab membe2 saye sume da jadi consumer tetap Herbalife..like “shake sane, shake sini, shake pagi, shake malam”..saye takde ape yang nak di shake kan..heh, maksudnye shake minuman diet tu la..bukan shake “tuut” ok..


Ok, nampaknye sume orang sudah berpuas ati + bertenang dengan medical checkup masing2, akak tersebut memblahkanla diri beliau..sempat juge saye merisik2 budak gemok saye tu punye BMI :P (redo je la) cadang2 nak belikan kat die..tapi teringat pulak aritu baru je shopping 3 kuntum tshirt, 1 ekor jeans, 2 biji cargo pants untuk die..wah sedapnye anda bergaye sakan yep..bankrap gua..huhu..len kali la plak..


papepong terime kasih kakak, kalau tak, sumpah saye tak tau yang umur saye baru 16 tahun (haha dush la saye sekarang)


Ok..jom gembirekan diri dengan banyak perkara yang lebih penting~ chowz